Termeni și condiții

Site-ul www.joysilver.ro, denumit in continuare “joysilver.ro”, este detinut si administrat de societatea SC RENANDI SRL, avand urmatoarele date de identificare: sediul social in Romania, Cluj Napoca, Str Lunii7/19 , inregistrata la Registrul Comertului de pe lângă Tribunalul Cluj cu nr. J12/1148/2000, CUI. 13438704 ,Tel. +40740030674; E-mail:contact@joysilver.ro

Navigarea pe site-ul joysilver.ro urmata de Comanda echivaleaza cu citirea, intelegerea si acceptarea termenilor de mai jos de catre orice Client.

Joysilver.ro isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul acestui site, precum si Termenii si conditiile de folosire, fara nici un fel de notificare prealabila.

In caz de divergenta sau neintelegeri intre joysilver.ro si Client, se vor aplica Termenii si Conditiile valabile la momentul, Comenzii.

1. Definitii

Utilizator – orice persoana care viziteaza site-ul joysilver.ro.

Client – persoana fizica / persoana juridica ce efectueaza o Comanda.

Produse – orice produs mentionat in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Clientului.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Client prin care Clientul isi exprima intentia de a achizitiona anumite Produse si sa faca plata acestora.

Vanzator – societatea SC RENANDI SRL, avand urmatoarele date de identificare: sediul social in România, Cluj Napoca, Str Lunii7/19 , inregistrata la Registrul Comertului de pe lângă Tribunalul Cluj cu nr. J12/1148/2000, CUI. 13438704– o Comanda confirmata de catre Vanzator, prin care Vanzatorul este de acord sa vanda si sa livreze Produsele, iar Clientul este de acord sa achizitioneze, sa primeasca si sa faca plata acestor Produse.

Curier – orice persoana de drept public sau privat care presteaza servicii de curierat rapid.

2. Descrierea serviciului și a produselor

Site-ul joysilver.ro este un serviciu online pus la dispoziția persoanelor fizice sau juridice pentru achiziționarea de accesorii și bijuterii marca Joy Silver.

3. Limita accesului la site

Utilizatorii site-ului joysilver.ro pot face comentarii si orice alte comunicari, pot sa transmita sugestii, păreri, intrebari sau informatii, daca limbajul acestora este civilizat, iar continutul comunicarilor nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu tulbura in nici un fel viata privata a altor persoane, nu incalca drepturile de proprietate intelectuala, nu contine virusi, nu serveste unor campanii de promovare care nu au legatura cu joysilver.ro, nu sunt e-mailuri in masa ori orice alta forma de spam. Persoanele care vor utiliza o adresa falsa de e-mail ori vor transmite mesaje electronice sau orice alte comunicari in numele unei alte persoane fizice sau juridice ori in numele oricarei alte entitati vor fi raportate organelor abilitate. Joysilver.ro nu isi asuma responsabilitatea si nici nu va putea fi obligata la nici un fel de despagubiri pentru orice fel de daune produse de astfel de comunicari.

In cazul trimiterii sau afisarii unor materiale/documente care implica texte, replici, recenzii etc, formulate de Utilizatori, se considera ca respectivul Utilizator garanteaza originalitatea lor si acorda joysilver.ro si afiliatilor/asociatilor sai dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil si retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, crea opere derivate, precum si dreptul de a distribui, de a prezenta aceste continuturi oriunde in lume, prin orice mijloace. Utilizatorul garanteaza ca are toate drepturile asupra continutului pe care il afiseaza sau il transmite pe site, prin orice modalitate, astfel incat, prin folosirea acestui continut, sa nu cauzeze prejudicii niciunei terte entitati fizice sau juridice.

4. Prelucrarea datelor cu caracter personal

 

 Te rog sa parcurgi Politica de confidentielitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, care face parte din prezentul Document.

 

5. Inregistrarea ca Utilizator

Pentru crearea unui cont pe site-ul joysilver.ro Utilizatorul este obligat sa foloseasca o adresa de e-mail valida. joysilver.ro poate refuza cererea de inregistrare in situatiile in care constata ca a utilizat informatii neconforme cu realitatea sau foloseste serviciile intr-un mod neconform cu uzantele normale.

6. Pretul

Pretul final platit de Client este format din pretul produsului + cheltuielile de expeditie si/sau incasare aferente. Preturile de livrare sunt detaliate pe site.

Toate preturile aferente produselor comercializate prin intermediul site-ului  joysilver.ro sunt exprimate in Lei si contin T.V.A., la valoarea legală prevăzute de normele în vigoare.

7. Comanda

Utilizatorul nu este obligat să își creeze cont pentru a plasa o comandă. Aceasta poate fi efectuată și doar completând datele solicitate (nume și prenume, adresa de livrare și adresa de facturare, telefon și adresă de email, metoda de livrare și metoda de plată).

Prin finalizarea Comenzii Clientul garanteaza ca toate datele furnizate sunt reale si corecte, in caz contrar ar putea suporta consecintele acestor erori (Comanda intarziata, transmisa gresit etc).

Joysilver.ro nu poate fi tras la raspundere pentru informatii introduse eronat, din care pot decurge intarzieri de livrare. In acest context, toate taxele de transport efectuat in vederea reexpedierii Comenzii vor cadea in sarcina Clientului.

Prin finalizarea Comenzii, Clientul declara de acord ca un reprezentant joysilver.ro sa il contacteze prin orice mijloc disponibil convenit de catre Parti (e-mail/telefon) pentru confirmarea personala a Comenzii.

(Acest e-mail este doar o confirmare de primire a solicitării de comandă din partea dvs. Contractul dvs.de a cumpăra aceste produse nu este încheiat complet până când nu vom trimite un e-mail care vă anunță că produsele au fost expediate.)

Pentru confortul si siguranta Clientului, se poate ca timp de 30 de minute dupa plasarea unei Comenzi de a renunta la Comanda. Astfel, daca Utilizatorul care a plasat o Comanda din greseala sau a revenit asupra deciziei, Comanda se poate anula in 30 de minute dupa plasarea ei prin transmiterea unui email la adresa contact@joysilver.ro. In cazul platilor facute cu cardul, suma de plata se va restitui Clientului.

Joysilver.ro poate refuza o Comanda in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara a exista obligatii intre parti si fara ca o parte sa poata pretinde daune, pentru urmatoarele situatii:

 • esuarea / invalidarea tranzactiei online;
 • neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului / a tranzactiei;
 • date incomplete sau incorecte ale Clientului;
 • activitatea Clientului poate produce daune site-ului joysilver.ro /partenerilor;
 • livrari consecutiv esuate;
 • alte motive obiective: in cazul in care Clientul nu garanteaza ca modul de plata este valid si ca nu este obtinut printr-o metoda frauduloasa sau exista suspiciuni cu privire la modalitatea de plata.

Chiar daca a luat toate masurile pentru ca informatia prezentata pe acest site sa fie exacta si corecta, joysilver.ro nu poate fi raspunzatoare de inexactitati care pot aparea in completarea de catre Client a formularelor din site pentru finalizarea Comenzii. Utilizatorii sunt responsabili pentru evaluarea exactitatii, completitudinii si utilitatii informatiilor furnizate in cadrul formularelor disponibile pe acest site.

In situația în care nu există cantitatea comandată de către Client pe stoc, joysilver.ro va anunta Clientul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va discuta cu acesta ori anularea comenzii privind produsele care nu sunt în stoc fie alegerea unor alte produse. În situația în care se optează pentru anulare, RENANDI SRL va returna suma achitata proporțional cu cantitatea lipsă.

Contractul se considera incheiat intre Client si joysilver.ro in momentul primirii de catre Client de la joysilver.ro, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.

In cazul in care un Bun comandat de catre Client nu poate fi livrat/nu va fi livrat de catre joysilver.ro din orice motive, ne obligam sa informam Clientul asupra acestui fapt si sa returnam in contul Clientului contravaloarea Bunului, in termen de maxim 14 zile de la data la care joysilver.ro a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Clientul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului.

8. Facturare – plati

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Client o factura pentru Produsele livrate, obligatia Clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Plata se poate face online (card bancar), ramburs sau în magazin.

9. Garantia

Pentru produsele achizitionate din magazinul online joysilver.ro se asigura garantie in conformitate cu Certificatul de garantie aferent fiecarui produs.

Joy Silver ofera 60 de zile de garantie pentru toate produsele.

Certificatul de garantie (se afla in fiecare cutiuta sub burete) se completeaza cu data vanzarii produsului si cu denumirea acesteia.

Garantia se refera la: lipituri, constructii, asamblaje, suduri si placari.

Pentru a beneficia de garantie, Clientul are urmatoarele obligatii:

 • produsul sa fi fost cumparat de la joysilver.ro si folosit numai in scopul pentru care a fost conceput;
 • sa respecte instructiunile de folosire si sa utilizeze produsul conform instructiunilor impuse;
 • sa pastreze certificatul de garantie cu care a cumparat produsul;
 • sa pastreze ambalajul original si toate accesoriile care au venit in acesta, si sa le livreze impreuna cu produsul in garantie.

Locul prezentarii pentru a putea beneficia de garantie este cel specificat pe Certificatul de garantie.

Joysilver.ro nu ofera garantii Clientilor:

 • in cazul in care produsul achizitionat nu este potrivit cerintelor sau asteptarilor Clientilor;
 • dupa expirarea perioadei pentru care Vanzatorul ofera garantie produsului;
 • in cazul in care nu s-au respectat instrucțiunile menționate pentru utilizarea produsului.

Toate celelalte prevederi cuprinse in legislatia in vigoare, referitoare la garantarea produselor vandute, sunt valabile. Drepturile Clientilor sunt cele prevazute in legislatia in domeniu. Garantia nu se extinde asupra eventualelor daune cauzate de folosirea produsului.

10. Livrarea

Data estimata de livrare poate varia in functie de produs, si este afisata in pagina produsului, in pagina de Comanda precum si in e-mailul sau telefonul de confirmare a Comenzii.

Pentru toate categoriile de produse, termenul de livrare este de 48 ore de la data confirmarii Comenzii de către operatorul nostru.

Pentru Clientii din strainatate, pretul final al Comenzii va fi comunicat prin e-mail sau telefonic, iar livrarea se va face dupa acceptarea explicita a acestui pret.

Posta Romana colet prioritar

-Termen de livrare : 10-15 zile lucratoare in functie de destinatie , de la procesarea banilor in cont;

-Costuri de transport: 70 lei (cu TVA) colet intre 0-10 kg.

Posta EMS

-Termen de livrare : 5-6 zile lucratoare in functie de destinatie , de la procesarea banilor in cont;

-Costuri de transport: 130 lei (cu TVA) colet intre 0g -1kg.

Pentru produsele aflate in stoc, livrarea se va face conform optiunii Clientului, prin Curier sau ridicare personala din magazin (optiuni disponibile in pagina de finalizare a comenzii). Intre inregistrarea Comenzii si preluarea acesteia de catre Curier exista un interval de 12-24 ore. Orice intarziere suplimentara va fi comunicata Clientului si se va agrea cu acesta un nou termen de livrare.

Atentie! Din cauza timpului foarte scurt de procesare a Comenzilor, este imposibila operarea de modificari asupra Comenzilor deja plasate.

In cazul in care produsele sunt indisponibile (inclusiv in cazul in care pretul sau unele caracteristici ale produselor au suferit modificari ulterioare confirmarii Comenzii), SC RENANDI SRL va informa Clientul despre indisponibilitate, iar sumele pe care acesta le-a achitat vor fi rambursate in termen de 14 zile. Clientul poate confirma modificarile intervenite cu privire la pretul sau caracteristicile produselor, modificand astfel Comanda initiala, iar SC RENANDI SRL va livra produsele conform Comenzii astfel modificate.

11.1 Termene de returnare a banilor

Pentru retururi de comenzi, Clientul primeste banii aferenti produselor returnate in interval de 14 de zile calendaristice de la data la care joysilver.ro primește produsele.

Dupa validarea returului, clientul poate primi, la alegere, contravaloarea produselor sub forma unui cupon valoric pe care il va putea folosi pe site pentru achiziționare de produse.

11.2 Dreptul de retragere

In conformitate cu Ordonanta de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, Clientul are urmaroarele drepturi si obligatii referitoare la retragerea din contractul incheiat la distanta:

Clientul are dreptul ca, inainte de expirarea perioadei de retragere, sa se retraga din contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de Client.

Clientul se obliga sa returneze doar acele produse care sunt in aceeasi stare in care au fost livrate (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

Conform legii sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract următoarele:

 • contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al Clientului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere după executarea completă a Contractului de către Vanzator;
 • furnizarea de Bunuri al căror preţ depinde de fluctuaţiile de pe piaţa financiară pe care Vanzatorul nu le poate controla şi care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;
 • furnizarea de Bunuri confecţionate după specificaţiile prezentate de Cumparator sau personalizate în mod clar;
 • furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora rapid;
 • furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de Cumparator;
 • contractele în cazul cărora Clientul a solicitat în mod special Vanzatorului să se deplaseze la domiciliul său pentru a efectua lucrări urgente de reparaţie sau de întreţinere. Dacă, cu ocazia unei astfel de vizite, Vanzatorul prestează alte servicii în afara celor solicitate în mod expres de Cumparator sau furnizează alte Bunuri decât piesele de schimb indispensabile pentru executarea lucrărilor de întreţinere sau de reparaţie, dreptul de retragere se aplică respectivelor Servicii sau Bunuri suplimentare;

 Aceste limitari se aplica conform OUG 34/2014 art. 16.

11.3 Exercitarea dreptului de retragere

In cazul in care Clientul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, in cazul in care Comanda este achitata, joysilver.ro se obliga sa returneze suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data la care produsele returnate ajung la Vțnzător. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

 1. pentru Comenzile achitate cu card online ->prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;
 2. pentru Comenzile achitate cu Op/ramburs/iTransfer/ Card bancar-> prin virament bancar;

12. Întreruperea furnizării de servicii.

Dvs. consimţiti ca joysilver.ro să întrerupă furnizarea serviciilor legate de contul dvs. şi accesarea site-ului fãrã anunţarea prealabilă. Urmãtoarele situaţii vor duce la întreruperea furnizării accesării contului dvs. (a) nerespectarea sau încãlcarea acestor Termeni si conditii de utilizare sau altor înţelegeri sau îndrumãri, (b) solicitarea legală a unei autoritaţi locale sau centrale, (c) o cerere făcută de dvs (de sine-iniţiatã de ştergere a contului), (d) probleme sau situaţii tehnice neaşteptate, (e) perioadele lungi de inactivitate, (f) neplata produselor/refuzuri consecutive, (g) utilizarea unor conturi multiple.

Închiderea/Suspendarea contulului dvs. include imposibilitatea accesului la toate informatiile si serviciile site-ului.

Mai mult, consimţiti ca întreruperea accesului la cont va fi fãcută cu discreţie şi că RENANDI SRL nu va fi răspunzător faţă de dvs. sau o a treia persoană cu privire la întreruperea accesului la cont, suspendarea contului si a site-ului dvs, sau accesul la serviciile oferite. 

13. Forta majora

Niciuna dintre partile contractuale nu poate fi trasa la raspundere pentru neexecutarea (total/partial) sau executarea cu intarziere a obligatiilor sale, daca acestea au fost cauzate de forta majora. Partile isi vor aduce la cunostita de indata cazul de forta majora si vor lua toate masurile necesare in vederea limitarii consecintelor evenimentului.

Daca in termen de 15 zile evenimentul de forta majora nu inceteaza, partile au dreptul de a denunta unilateral contractul fara pretinderea de daune-interese.

Forta majora va fi probata conform legii.

14. Solutionarea conflictelor. Legea aplicabila

Contractul va fi guvernat si interpretat in conformitate cu legea romana. Orice conflict aparut intre RENANDI SRL si Clienti va fi rezolvat pe cale amiabila. In cazul in care acest lucru nu este posibil, prima cale de solutionare este medierea, in conditiile legii, iar daca aceasta esueaza se apeleaza la instantele romanesti competente de la domiciliul Clientului.

15. Frauda

Crearea de conturi multiple folosind astfel de adrese generate automat si care expira dupa o perioada predefinita, pentru a putea beneficia de promotii sau oferte, sau orice comportament fraudulos in masura sa afecteze bunul mers al campaniilor, este interzisa si va fi considerata o tentativa de frauda. Proprietarul site-ului joysilver.ro isi rezerva dreptul de a suspenda conturile astfel create si de a retrage beneficiile aferente promotiilor sau ofertelor in curs, de a anula contul fara preaviz, instiintare, alte formalitati sau despagubiri.În plus, sunt interzise activităţile de vânzare, comerţ, sau transferarea contului unei alte persoane.

Orice tentativa de frauda sau orice frauda (cum ar fi dar fara a se limita la: accesarea datelor Clientilor joysilver.ro, alterarea continutului site-ului, incercarea de afectare a performantelor serverelor, deturnarea continutului livrarilor catre terti etc) vor fi pedepsite conform legii penale.